Vicky

Vicky Liekens


Was lopen je eerste liefde?


Nee! ik ben begonnen met zwemmen op mijn 7e. Na mijn 11e had ik dat zwembad wel gezien en volgde er een aantal sportloze jaren. Op mijn 15e ben ik dan lid geworden van een atletiekvereniging. Zo kreeg ik de loopmicrobe te pakken.

 

Voor welke sport(er) heb jij veel ontzag?


Nafi Thiam , onze Belgische dame aan de wereldtop. Het beoefenen van 7 sporten en daar dan zo goed in presteren vind ik ongelooflijk.


Favoriete wedstrijd van het jaar


Ik kan niet kiezen tussen "Heist loopt", de "Averegten jogging" en de cross in Kessel.

De eerste 2 zijn hier vlakbij, en dat is altijd wat speciaal. De cross in Kessel is om een onverklaarbare reden mijn favoriete parcours...

 

Wat mag er niet ontbreken op de ontbijttafel voor een wedstrijd?


Ik wissel af... pannenkoeken, sandwiches met choco...

 

De leukste loop ervaring


Eén van de leukste en mooiste wedstrijden die ik ooit meegelopen heb, is ´De Loop van Vlaanderen´ in Oudenaarde. Je kon er kiezen tussen 10km, 25km en 50km. Ikzelf heb er tweemaal de 25km gelopen. Je loopt, telkens langs een andere kant, 4 maal de Koppenberg op, en af natuurlijk ook. Dit is een wedstrijd voor het plezier om te genieten van de mooie natuur. Het is daar zo leuk lopen, iedereen is er dan ook super goed gezind. En de organisatie is super. Hoewel er ook een massa deelnemers zijn, is het toch nog rustig lopen. Helaas bestaat dit event ondertussen niet meer.

 

Als ik niet loop ben ik bezig met …


Mijn opleiding (sport)voedingsconsulente.


Copyright @ All Rights Reserved