Lien

Lien Suls


Was fietsen je eerste liefde?


Hoewel ik opgroeide tussen de fietsen, mijn vader was en is nog steeds fanatiek mountainbiker, was het fietsen bij mij geen liefde op het eerste gezicht.

Het grootste deel van mijn kinder-en jeugdjaren spendeerde ik in de turnzaal. Toestelturnen was tot mijn 20ste mijn grote passie. Door lichamelijke kwaaltjes hier en daar (zo gaat dat bij de meeste gymnasten) rolde ik in het turnles geven. 

Ik miste het zelf sporten enorm en kreeg van mijn vader mijn eerste koersfiets. Ook wilde ik al geruime tijd deftig leren zwemmen. Via via kwam ik terecht in de plaatselijke triatlonclub. Voor ik het besefte raakte ik besmet met het triatlonvirus.  Voornamelijk kwarttriatlons en het liefst nog off-road.

Na de geboorte van ons zoontje in 2014 ontbrak de tijd om drie sporten deftig te trainen, maar de fiets heeft nooit lang aan de haak gehangen.


Voor welke sport heb je veel ontzag?


Ik heb respect voor alle sporten op hoog niveau, maar gymnastiek blijft in mijn hart. Een keiharde sport die al op zeer jonge leeftijd maximale toewijding vraagt. Het verdient, zoals vele sporten, veel meer media-aandacht.


Favoriete wedstrijd van het jaar.


Mag het ook een recreatief evenement zijn ?

Scherpenheuvel-Hapert!

Een quasi vlak parkoers, 100km “stoempen”  in het spoor van mijn haas ;-)


Wat mag er niet ontbreken op de ontbijttafel voor een wedstrijd?


Home made granola.


Leukste fietservaring


Voorjaarsstages in Mojacar.  Een weekje leven als een prof, superleuke nieuwe mensen leren kennen, onder de Spaanse zon. Heerlijk!


Als ik niet sport ben ik bezig met:


Ons zoontje Nand , het gezinsleven en mijn job als operatieverpleegkundige.


Copyright @ All Rights Reserved